Tidak best dan best !

By Naimi Amiesya - 07:17

 
 
 
 
Assalamualaikum ..
heyyo everyone ! Jom borak jom ..
Harini , Nai pegi latihan bola tampar .. huwiii .. nak kata best bole la tapi lebih kepada tidak best sebab apa ? Haa.. ni yang Nai nak cerita ni .. macam ni ceritanya .. pada suatu hari ~ *ceh main2 plk* hehe .. sambung balik .. Nai tak tahu la nak cakap macam mana an .. masa first time jejak kaki dekat latihan bola tampar tu , ok lah baik je diorang ajar kitorang step by step tetapi sejak beberapa bulan yang lepas .. Nai dapat rasakan bahawasanya , senior-senior dekat situ macam tak suka kitorang .. kenapa ? entah ... Nai pon tak tahu .. Sejak itu Nai mula la rasa liat nak pegi latihan bola tampar .. dua minggu la juga Nai ponteng latihan bola tampar .. hehe .. sampai la ni baru Nai masuk balik .. tetap sama macam dulu .. ok la takpe .. Nai buat dono je la kat depa .. itu cerita yang tak best .. skang Nai cerita yang best pula ..

Ada seorang mamat ni nak kata hensem tak .. sebab dia berkulit coklat .. mata sepet tapi hidung mancung *macam Nai .. perasan jap .. hehe* .. dia perasan agaknya time kitorang main bola tampar .. Nai asyik tak dapat nak tangkap sebab senior-senior TAMAK RAMPAS BOLA .. ok la takpe Nai tak kesah sebab kalau dapat kat Nai pun belum tentu Nai dapat sambut .. tiba-tiba bola takde sape sambut .. jatuh la bola tu ke tanah dan terkena kaki ABANG BAJU KUNING atau kita singkatkan kepada ABK .. dia pun ambil la bola tu .. pastu dia pandang Nai .. Oh tidak ! Nai dah cuak dah fikir dia nak baling kat Nai .. rupanya dia ajak main .. haa .. nak tahu tak macam mana dia ajak ? haa .. macam ni hah ..

ABK : Jom main dua je ..
Nai : Err .. tapi tak pandai ...
ABK : Takpe , nah (baling bola kat Nai)
Nai : (sambut .. ok pass)
ABK : (sambut)
Nai : (sambut balik .. malangnya .. tak pass bola melencong arah lain)
ABK : takpe takpe (sambil tunjuk jari tanda bagus)
Nai : ...

Senior macam ni la yang Nai suka .. baik dan bagi semangat .. tak macam sesetengah senior tu asyik mencari kesalahan orang lain tapi kesalahan sendiri tak nampak .. hailaa .. tapi paling tak boleh bla .. tiba-tiba Nai rasa macam ada orang kat sebelah .. bila Nai toleh rupanya kawan Nai .. Nai tanya lah apasal dia tukar tempat .. rupanya dia cuma nak cakap ..

Kwn : Aku suka tengok kau dengan abang tu tadi 
Aku : (rasa macam nak belasah je minah ni .. grrrr) =..=

Itulah dia kisah TIDAK BEST dan BEST .. huhuhu .. terima kasih kerana sudi membaca kisah yang tak best ni .. sekian ..

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

Leave your comments stalkers :P
Please don't use harsh words and mind your language :)
I really appreciate it. Thank you.