Daki Bukit Saga

By Naimi Amiesya - 09:08

 
 waterfall bukit saga(bukit apek) ..

argh ! penat gila hari ni .. pergi daki bukit saga ..
bangun pepagi buta .. sejuk sangat sampai selesema di buatnya -.-
sampai-sampai dekat sekolah kitorang kena tunggu kedatangan cikgu yang akan bawa kitorang ke Bukit Saga .. tapi tak sampai-sampai juga *ops lupa nak bagi tahu .. setiap guru ada 4 0rang murid .. 5 orang pon ada .. kitorang tunggu je sampailah saya ngan L kawan baik saya okeh bukan Mr.L yang saya minat tu :) .. kitorang dah hilang sabar tak tentu arah dibuatnya sebab takut kena tinggal terpaksa tebalkan muka pergi minta nombor handphone cikgu tu dekat cikgu lain .. dapat je nombor phone cikgu kitorang terus telefon cikgu tu .. beberapa minit kemudian cikgu angkat phone .. tak sempat cakap apa-apa cikgu tu dah potong .. dia cakap "O.T.W ! O.T.W !" yaAllah geramnya kitorang dengan cikgu ni .. haisyy nasib baik dia cikgu kalau kawan saya dah lama saya hempuk kepala dia .. hesy !

Sampai je cikgu kitorang terus naik kereta cikgu .. harap kereta je cantik tapi kat dalm macam sarang tikus ! kitorang pun teruskan perjalanan .. sampai je kat Bukit Saga kitorang tunggu dengar taklimat cikgu sebelum kitorang mendaki bukit .. kitorang daki punya daki dalam 2 jam 30 minit baru sampai atas .. pergh , penat gila lah .. dekat atas tu kitorang berhenti makan .. sebelum bersukaneka .. saya dengan L jumpa tempat private takde sesapa duduk so kitorang duk makan kat situ la .. 

habis makan cikgu panggil untuk bersukaneka .. tapi sukaneka tak adalah best sangat sebab kitorang cuma main passing passing rubber band guna straw je .. tapi oklah juga dapat pen 1 .. hitam pulak tu *macam tahu-tahu je pen hitam saya habis dakwat..hahaha ! ^^

Lepas tu kitorang turun balik .. ambil masa 1jam 3o minit je kalau turun .. banyak kali saya tergelincir .. nasib baik tak jatuh .. kalau tak naya je ..
oklah sampai sini je saya bercerita .. gudnight awak ! ^^

  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. aritu pun aq dpt pen hitam masa gi daki bukit kat bukit indah . penat gile smpai tak terkata . jantung nk meletop pon ade

    ReplyDelete
  2. Hahaha .. dpt pen jew kot tp oklah drpd
    tk dpt ..

    ReplyDelete

Leave your comments stalkers :P
Please don't use harsh words and mind your language :)
I really appreciate it. Thank you.