Apa gunanya buat blog kalau ??

By Naimi Amiesya - 23:54

Assalamualaikum ^^
berjumpa lagi kita dalam blog Miss Dreamer
hehe...
ok kita sambung balik...

Apa Gunanya Buat Blog , KALAU ??! 

1. Blog Aku , Blog Aku lah .. Blog Kau , Blog Kau !!
HEHE . Apa yang Aku merepekk nih ? Tak de lah . Ok . Apa guna buat blog , kalau sendiri-sendiri saja syiokk-syiokk nak baca sorang2 kan ? Makna kata lain -->> Buat "PRIVATE BLOG" .
Kononnya tak nak kasi orang lain baca . Grr . Kengkadang , rasa geram jugak pada bloggers yang suka sangat PVT-kan blog diorang . Bukak je link diorang , tak boleh nak baca .
Bek tak payah buat blog . kuikuik . Tapi , itu memang terpulang pada individu masing2 lah . Kot lah nak luahkan perasaan sorang2 dalam blog . Tapi , APA GUNANYA ? Errr..

2. Perghh , berlagaknya mamat/minah nih!!
Ni lagi SATU kes . Tak habes2 dengan perangai lagakk nya . Konon perfect habis lah kau ye ? hehehe . Tak habis2 nak membangga diri dalam blog nih . Buat macam dia sorang je ada blog . Nak bertegur sapa . HAREMM ! Siket pun takk . hehe . Ingat bloggers lain suka ke perangai korang yang macam ni ? Ehh , kau ! Bertegur lah. Say "HI" pun tak pe lah . At least , orang tak cakap kita sombongg . Kita buat blog ni , bukannya best kalau nak jadi berlagakk tak tentu hala . Ye , takk ?


3. Selalu Sangat Buat Entry Maki-Makian !
Eh , Siapa terasa nih ? Ada ke yang terasa ? MAAFLAH ! Ciket pun tak terniat . huhu~ Nemi nasihat je ni , Jangan selalu sangat buat Entry maki-makian . Ada ke orang nak masuk blog kau dah kalau asyik nak marah-marah je dalam entry kau tuh ? huhu . Jangan ingat kalau buat entry "MAKI-MAKI" ni , ramai orang yang suka . Tak semua lah . (jgn perasan ok!)
Lagipun tak baikk oo marah-marah ni , nanti , cepat tua . Nemi tak kata Nemi tak pernah buat entry maki-hamun . PERNAH ! Tapi , itu dulu lah , masa zaman kemerosotan Bani Umaiyah dulu . kehkeh ~


4. Tak Habis-Habis Nak Jadi "Cik Anon"
Cik Anon ... oOoO Cik Anon ... Di mana kau ? Menyorokk bawah meja ye . Takut apa ? kehkehekeh.. Ishk . Ishk . Isu Anonymous a.k.a Cik Anon ni , tak habess-habess diperkatakan oleh para bloggers kini . Chewahh . Ye lah . Mana tak nye . ada je orang nak menjatuhkan orang lain dengan menjadi Cik Anon ni  . Apa yang korangg dapat haa, Anon "Comel"? huhu . Dosa berlipat kali ganda ada lah . =) FREE je . huhu~ Udah - Udah lah tuh . Tak de guna nyer buat blog , SEMATA-MATA nak jadi Cik Anon . Apa dapat ?! :)


5. Tak pernah nak UPDATE !
Huhu . Ini selalu lahh . Kalau "mem-BUSY" je , mesti lah tak update kan ? Perkara biasa lah tuh , tapi , kalau dah berbulan-bulan tak update ? Macam mana pulak tu ? Baik DELETE je terus blog tuh . hehe . Tak payah menyemak-nyemak nak jugak ada blog . Tapi , tak hapdett. hehe . Kita update sebab nak kongsi pengalaman , share pengetahuan , macam - macam lah . Jangan lah kudukutt sangat . At least , kalau tak tahu nak update ape yang sangatlah kan , kononnya 'kering idea' .. Alahh . Share lah apa-apa yang korang tahu or perjalanan cerita hidup korang . Kengkadang tu , syiokk jugakk baca pengalaman hidup orang lain . At least kita dapat juga lah pengajaran walaupun sedikit . Tak Gitu ? =)

Haa~apa pendapat korang ?

  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Leave your comments stalkers :P
Please don't use harsh words and mind your language :)
I really appreciate it. Thank you.