Info : kebaikan membaca komen dan beri komen pada blog

By Naimi Amiesya - 00:11

Assalamualaikum ^~^v
Nemi nak tanya ni ? Korang pernah ke , bagi comment dekat entry orang lain ?
Pernah ke , korang belek balik entry - entry yang korang comment tuh?
Korang pernah ke , baca apa yang orang lain comment ?

Okeyy . Kalau pernah , memang bagus lah kan !
Sebab , ada baaanyak kebaikannya taw , bila kita membaca dan memberi comment !
Nakk tahu , apa kebaikannya ? JOM !!


KEBAIKAN MEMBACA KOMEN !

1. Ilmu Di Dada Bertambah Menjadi 763468 kali ganda !
Kenapa pulak , Nemi cakap macam tuh kan ? Ye lah .. Mana tak nya . Contoh lah kan , korang Comment satu Entry tu , tetiba pulak , ada orang lain comment dekat entry tuh . korang pun baca . Tak ke , ilmu tu akan bertambah ? Walaupun sedikit , tapi , kalau dah ada orang lain ADD information , korang dapat jugakk pengetahuan lebih ! ^^

2. Dapat Melihat Idea-Idea Bernas Bloggers
Oh , yeah .. yeah ~ Bila korang membaca Comment kan , tak kira lah daripada Entry korang ker , atau entry orang lain . Korang juga dapat menilai idea bernas para bloggers . And korang jugak dapat tahu di mana kesalahan korang . Rakan bloggers pun , jangan pulak menyombong nak bagi komen dengan orang taw ? Setakat baca je , tapi , tak komen .. hmm . Tak syiokk kan ?



KEBAIKAN MEMBERI KOMEN !

1. Dapat "BACKLINK"
Yupp . I know lah . Tak semua blog yang bagi backlink kepada seseorang yang meninggalkan komen . Ye takk ? Ada jugakk sesetengah blogger yang mghargai orang yang meninggalkan komen dengan memberi mereka link do follow . So , makin backlink , memang lagii bagus lah kann ? Tapi enn . jangan pulak korang SPAM taw ? hihokk . Banyak bloggers tak suka ! ^^


2. Dapat tingkatkan Traffic ~
HEHE  . Nemi suka yang ini ! Oke . macam mana pulak Nemi kata , boleh tingkatkan traffic ?
Yupp . Oke . Contohnyer kan , sambil-sambil korang comment dekat entry orang . Sambil-sambil tu jugak , korang boleh lah tempekkan link entry korang dekat situ . Mana nak tahu kan , kot - kot orang lain terbaca Tajuk Entry yang menarik ker , diorang pun terus akan ke blog korangg. Ye takk ? Lagi bagus kalau korang jadi 1st Commentor ? hehexx~



3. Dapat Berkongsi Ilmu Dengan Orang Lain.
Ok . Kalau benda ni , mesti semua tahu kan ? Alahaii . jangan lah kedekut ilmu taik idung masin punya ! Luahkan ! Lontarkan ! Apa-apa info yang korang tahu . hehe . Ini jugak , untuk memanfaatkan kepada bloggers lain jugak . Ye takk ? Makin banyak ilmu yang korang kongsi , makin bertambah lah ilmu korang tuh . HAHA . Ehh , ape yang aku merepek nih . Cakap tunggang terbalik . hehek~
 
HEE . Oke , DONE ! 
So , korangg ! Selamat Meninggalkan Comment ! :) hekehek~

  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Leave your comments stalkers :P
Please don't use harsh words and mind your language :)
I really appreciate it. Thank you.