tutorial : letak background kat blockquote

By Naimi Amiesya - 05:10

wargh ! panas betul la hari ni...
owh lupa pula..Assalamualaikum !
hari ni nemi ingat nak wat tutorial macam mana na letak background dekat blockquote..untuk tidak merugikan masa jadi nemi mulakan skang !


1. Login > Dashboard > Design > Edit HTML

2. Dengan menggunakan fungsi Find (ctrl + F), cari kod berikut :
.post blockquote {
3. Kemudian di bawah kod tersebut, letakkan kod ini.
 background-image:url(url gambar);
* Url gambar , korunk boleh amik di sini :) Photobucket!
* Korunk carilah background yang korunk suka kat situ ok? (search je ape2! :)

4. Siap . Save :)

p/s : Pada sesiapa yang tidak tahu cara penggunaan blackquote . Mari sini , Nemi teach korunk ! 






1. First , korang HIGHLIGHT ayat yang korunk nak buad blackquote tu .
2. Then , korang click yang no 2 yang nemi tunjukkan at atas ,
3. Lepas publish , korang akan dapat hasil nya!

Selamat Mencuba :)

  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Leave your comments stalkers :P
Please don't use harsh words and mind your language :)
I really appreciate it. Thank you.